pátek 14. února 2014

Originality

Vybrala jsem si trochu neobvyklý článek. Budu psát o tom, jak předsudky přetrvávají.  Když se mluví  o době totality, tak často slyším, že to byla doba, kdy veškerá originalita byla potlačována.Každý kdo vybočoval, tak byl podezřelý. Tento problém v nějaké většině přetvral do dneška, mám s tím vlastní zkušenosti. Kdo by řekl, že když si odbarvím vlasy na světlý odstín blonďaté, bude proti mě tolik předsudků? Jsme svobodná země, tak by každý mě chodit tak, jak se mu to líbí. Znám vážně hodně lidí, kteří mi už několikrát řekli ,,Tohle bych si nejradši koupil/a, ale každý by mě pomlouval a blbě se na mne díval“. Za všechno tohle, si ale můžeme jen my samy, protože pořád řešíme, co si o nás myslí druzí. Ale to je jen taková maličkost, většina z nás se dokáže vyrovat s tím,  že si o nás někteří nemyslí zrovna hezké věci.  Tyto předsudky mohou ale přerůst v něco mnohem většího, jako je třeba rasismus a homofobie.
Myslím, že každý by měl pracovat na sobě samém a být tolerantní, protože z originality si můžete vzít příklad a může vás nějak obohatit. 











6 komentářů:

  1. Krásně napsaný Anit, líp bych to nenapsala. Máš úžasný blog a boží videa:) xo Nathie

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto souhlasim! Podle mě je třeba dobrý říct i svůj názor, ale slušnym způsobem a né hned pomlouvat, psát hejty a podobný kraviny. Nikdo nechce být odsuzován a přitom my lidi si to děláme sami. Třeba teď jsem se nedávno setkala s názorem jedný holky, že ty neoriginální co nosí beanies, že jsou hloupý, ale přitom se jim to třeba líbí tak proč je kvůli tomu hned odsuzovat? Je přeci jedno, že to neni originální nebo se nám to nelíbí, hlavně, že se to líbí tý určitý osobě :) Uf trochu jsem se rozepsala, ale prostě jsem k tomu měla potřebu říct i můj názor :)

    OdpovědětVymazat
  3. Absolutně s tvým názorem souhlasím, jen bych se chtěla zeptat, těmi obrázky jsi chtěla poukázat na to, že už svět není originální? Nebo naopak? Protože mi právě moc originální nepříjde, jak mají všechny ty holky vlastně stejné boty a víceméně i oblečení:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty obrázky můžeš brát jak chceš, já je tam dala jen tak, aby ten článek nebyl tak prázdný, boty mají stejné, protože jsem čerpala z hastagu creepers. Já takový styl miluju právě, takže jsem tam hodila něco takového :)

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat